Gjestebok

Det er hyggelig om dere vil skrive en liten hilsen her.

(Det er et skjema helt nede på siden)

35 tanker om “Gjestebok

 1. We had a wonderful time with Nils visiting Sjernarøy’s church. This place is amazing. Thank you Nils for everything you shared with us about the church, Norway’s way of life and History. We hope to come back soon. Best regards, Gilles and Laure from Paris, France.

 2. Etter å ha besøkt familie på sommerhuset på Bjergøy ​​hele livet, trodde jeg at jeg kjente området; men etter et tilfeldig møte med Nils Trygve Hauge og tatt Sjernarøy Kyrkje-turen hans, ble vi helt overveldet. Jeg vil ikke fortelle for mye og stjele magien hans, men de historiske anekdotene holdt voksne og barn begeistret, og å høre ham synge en ballard fra 1100-tallet var så stemningsfull at den ble transportert tilbake gjennom tidene. Nils takker igjen og jeg håper de som leser dette tar hintet om at dette er noe helt spesielt for alle aldre. Harry

 3. Vi hadde det vi kaller «brødre treff» på Helgøysund lørdag 29.september. I den forbindelse fikk vi en aldeles fantastisk time i den fine Sjernarøy kyrke. Nils Trygve hadde en uforglemmelig omtale av kyrkja samt noe om Sjernarøyane generelt. Det var veldig interessant å få ett innblikk i kyrkjas historie. Nils Trygve formidlet historien på en fantastisk måte og avsluttet med vakker sang.
  Takk for fin omvisning.
  Med vennlig hilsen
  Brødrene Feed

 4. Onsdag, 25. august var 45 glade pensjonistar fra Sveio på busstur med Finnøy buss, » Sjernarøy rundt». Var litt regn og tåke fra starten. Men når vi kom til Finnøy kom sola, og det ble full sommardag. Sjåfør Bjørn tok oss først med på en fantastisk rundtur på Finnøy, med ypperlig guiding. Så over til alle øyene på Sjernarøy med guiding av Hauge, som var lokalkjent. Besøk i kirke fra 1600 tallet, med ypperlig historiefortelling av Hauge. Så til fantastisk god middag med dessert og kaffe på Sjernarøy Maritim. En eldgammel sjøbod med sin spesielle byggemåte og historie. Ellers ble me hele dagen forsynt med kaffe, rundstk., himabakte jødekaker og wienerbrød. Før me veldig fornøyde vendte turen hjemover. Tusen takk til alle som bidro til en super dag.

 5. Var med på Rødne sitt tilbod med øyhopping med sykkel søndag 22.8.21 som inkluderte guida tur frå Helgøysund til Sjernarøy kyrke. Inni den vakre kyrkja fekk me vita meir om historia til kyrkja. Guiden var ein særs flink formidlar med mykje lokalkunnskap, og hadde det ikkje vore for det fantastiske veret denne dagen, så hadde me blitt mykje lenger der inne. Men, det går an å komme tilbake! Flott sykkeltur i idyllisk landskap, kan anbefalast på det varmaste!

 6. Onsdag 2. september var 30 telepensjonister på tur til Sjernarøy på en dag med nydelig vær. Guiden Nils Trygve Hauge tok imot oss på Helgøy. Vi fikk en utmerket guiding på de 5 øyer som er knyttet sammen med broer. Nils Trygve vartet opp med mange gode historier og en utrolig god kunnskap om øyene, historien, næringslivet og folket. I tillegg bidro han med flott trekkspillmusikk (torader) og sang både ved besøk i den flotte renesansekirken på Kyrkjøy og ved det herlige måltidet på Sjernarøy Maritim på Bjergøy. En utmerket sjåfør, Geir Larsen, fraktet oss trygt fra øy til øy på ganske smale veier. Vi takker for en flott opplevelse på Sjernarøy.

 7. Tirsdag 18. august 2020. Elisabeth Andvig.
  Takk for en fin opplevelse av Sjernarøyene takket være en kunnskapsrik og underholdende guide som fulgte med oss i bussen og videre inne i den flotte renessansekirke på Kyrkjøy. Nils Trygve Hauge opptrådde med vakker sang i kirka.
  Etterpå ble vi servert deilig middag på Sjernarøy Maritim.
  Turen ble rundet av med nydelige hjemmelagede jødekaker og kaffe .
  Tusen takk for en flott opplevelse av et vakkert øyrike.

 8. Vi var en gjeng pensjonister som var på busstur med Knapphus buss tirsdag 18.08.20. Vi kjørte rundt på dei fleste øyene og fikk en flott opplevelse med guiden Hauge som hadde en strålende lokalkunnskap. Middag fikk vi servert på Sjernerøy Marina og maten her var kjempe god.
  Tusen takk for tur og opphold til Knapphus buss og Sjernarøy guiden☀️

 9. Tusen takk for innholds- og minnerik tur til Stjernarøyene. Ikke minst mange takk også for info om oppskrift til de herlige jødekakene! -Hilsen Anne Marie (nest siste plass i bussen)

 10. Tirsdag 11 juni var 44 medlemmer fra Norheim, Avaldsnes ,(Karmøy) og Solvang (Haugesund) sanitetsforeninger på busstur til vakre Sjernarøy. Det ble en fantastisk tur i det flotte været. Med Geir Larsen bak rattet på smale veier og Nils Trygve som guide så ble dette en opplevelsetur over Helgøy, Nordtalje og Tjul. Vi besøkte den nydelige renesansekirken på Kyrkøy, der NilsTrygve fortalte om kirkens historie og vi fikk også et flott musikkinnslag. Videre gikk turen rundt Lundarvågen der vi fikk høre historien om Alfred Hauge. Forsatte over Aubø til Sjernarøy Maritim, som ligger på den gamle kongsgården Furre gård på Bjergøy. Der ventet en herlige middag på oss, sosekjøtt og karamellpuddig og kaffi, alt hjemmelaget, vi kunne ikke fått noe bedre. Allsang og underholdning, ja dette var helt topp. Etter middagen ble det dans ute på plassen, kjempegøy. Det bare veldig fornøyde turdeltagere som dro hjem til Haugarlandet. Tusen takk for en kjempedag på Sjernarøy. Hilsen Sigrid Johansen, turleder og leder i Norheim sanitetsforening.
  Ps. Jeg kommer igjen i august 🙂

 11. Den 13.juni 2018 sa pensjonistene Ebeneser Ganddal.
  Den 5.juni gikk pensjonist-turen til sjernarøyene «i Alfred Hauges fotspor»
  På Helgøy kai møtte vi lokal guide ,Nils Trygve Hauge som gjorde
  turen til en stor opplevelse. Fantastisk interessann var omvisningen i
  den gamle kirka, høre historien om altertavla, krusikfikset. men ikke
  minst sangen hans og spillet på toraderen. Videre guidet han oss rundt på smale veier på en utmerket måte. I forbindelse med måltidet, for øvrig kjempegodt sosekjøtt, fikk vi høre et morsomt stykke fra ei av Kolbjørn
  Hauges bøker. Mange takk.

 12. Sandeid seniorklubb hadde ein kjempeflott rundtur på Sjernarøyane 11. juni 2018. Interessant besøk i renessansekyrkja på Kyrkjeøy der vår eminente guide Nils Trygve Hauge tok oss med på ei flott og detaljert reise i kyrkja si histoirie. Etterpå var det besøk på Sjernarøy Maritim for skikkelig sosekjøt, herlig karamellpudding til dessert og kaffi. Alt smakte fortreffelig. Nils Trygve Hauge underhelt med trekkspel og styrte allsang. Ein svingom vart det også anledning til. Det var ei gild bordsete i eit flott maritimt miljø. Undervegs til Sjernarøy Maritim hadde me fleire stoppar kor Hauge fortalte detaljert om det me fekk sjå.

  Deretter gjekk turen tilbake til Helgøy fjergeleie, og der venta bakstekona (fru Hauge) med heimelagde jødekaker med godt smør og herlig nykokt kaffi. Dette var prikken over i’en på ei flott oppleving og rundreise i Alfred og Kolbjørn Hauges rike. Turen kan absolutt anbefalast..

  Vår buss frå Suldal billag som vart kjørt av Terje Søndenå er nok maks størrelse veiene på Sjernarøy klara. Terje manurerte bussen med fantastisk dyktighet. Mest utrulig at han klarte å koma fram enkelte stader.

  Til slutt ei stor takk til Nils Trygve Hauge, bakstekona og Suldal billag som arrangerte turen for ein fortreffelig dag.

 13. Takk for rundturen 21/6 med god omvisning og forteljing om gamle og nye dagar i Alfred Hauges rike, – for song og spel i kyrkja og i Sjernarøytunet der me fekk herleg middag med møyrt og godt kjøt (som passa godt til gamle tannstubbar, var det ein som sa).
  Og så lærte me ein ny uvane på Eriksholmen – å ha godt med smør på jødekaka.
  Ein stor takk frå ein glad gjeng Erfjordpensjonistar.

 14. Hymne til Sjernarøyane.

  Vi dro i fra Jæren for å se oss om og Podlist var stedet hvorfra vi kom
  Med fullastet buss vi kjørte i vei med kurs fram mot ferja på Judaberg Kai.

  Og fjorden den lå der så blendande blå på kaien på Helgøy me guiden vår så
  Han bar navnet Hauge og han tok oss med og loset oss frem fra sted til sted.

  Og øyene vene de lå der i kring så mangt me fikk se og de vakraste ting
  Lå blott for vårt øye i naturskjønn fryd mon tru det finns maken i nord eller syd?

  Så takk Sjernarøyane, en perle på jord frå oss i fra Jæren en hilsen så stor
  Med Kyrkjøy og Bjergøy og Hidle og Tjul de lever i minnet som vi fikk oss med !

 15. Takk for ei flott omvising og spennande soger frå Sjernarøy 11. august! Godord om stabsturen vår går enno mellom oss. Det var ei flott oppleving å sjå den flotte gamle kyrkja og få litt innblikk i korleis livet har vore og kor krevjande forhold folk har levd under før. Det er viktig at nokon tek seg tid til å hente fram og formidle vidare nokre av desse sogene. Det er nok mange fleire av dei enn me får tak i. Takk for at du Nils Trygve har henta desse fram og delt dei med oss! Takk også for framifrå servering på Sjernarøytunet.
  Helsing staben i Bekkefaret menighet

 16. Vi hadde en flott rundtur på Sjernarøyane den 15. august. Endelig kom solen og smilte til oss og det gjorde også guiden som tok imot oss på fergekaien på Helgøy. Stor takk til Nils Trygve Hauge. Spesielt vil jeg nevne den flotte gamle kirken og «historie-timen» der. Du tok oss med til middelalderen, til slutten av Vikingtiden med historier og sang. God mat på Sjernarøytunet og ikke minst morsomme historier om dette og hint.
  En fornøyd gjeng reiste glad hjem.
  Hilsen HLF Sandnes og Sola.
  PS! Tekstet på dirketen av skrivetolkene våre – det var vel ny opplevelse!

 17. Busstur til Sjernarøy onsdag 8. juni 2016.
  Pensjonistene fra Lyse AS – Pensjonistforening, avd. Stavanger
  takker for flott guiding under hele turen.

 18. Hei Nils Trygve!

  Takk for sist forresten. Det var en kjekke tur i det fine været.
  God tur igjen.

  Hilsen
  Lyse Pensjonistforening avd. Stavanger

 19. 38 pensjonister m/følge fra ABB Robotics Bryne kom med ferja til Helgøy med Vigrestad Buss. Her ble vi møtt av Nils Trygve Hauge som skulle guide oss på rundturen på Sjernarøy.
  Første stopp var kirka på Kyrkjøy. Her fikk vi vite om kirkens historie og Nils Trygve sang og spilte gitar.
  Kort spasertur bort til Sjernarøytunet der det ble servert middag. Også her bidro Nils Trygve til at stemningen var på topp. Det ble både allsang og dans da han spillte på 2-rader og trekkspill. Han leste også en liten fornøyelig historie an Kolbein Hauge.
  Deretter gikk turen til nærbutikken ved Aubøsund, hvor vi handlet hjemmebakte lefser av 2 trivelige eldre damer.
  Vi fortsatte med bussen rundt på alle øyene. Nils Trygve pekte og fortalte. Dette gjorde at det vi fikk veldig godt utbytte av turen til Sjernarøy.

  Dette kan anbefales på det varmeste!
  Vi vil med dette takke for en hyggelig og lærerik dag på Sjernarøy.

  For Robotveteranene
  Arild O. Hagen

 20. Med Sjernarøy i blikket.

  Ein vakker dag i juni 2013, nærmare bestemt den 12. (ja, den skulle faktisk bli medre enn meldt værmessig), gjekk turen til Sjernarøy i regi Diakoniutvalget sin årlige utflukt. 34 positivt nysgjerrige saudabuer i den såkalt «vaksne» klassen, steig om bord i bussen ved kyrkja fornuftig morgentid, for å utforske øyane med så mykje historie, sjarm og idyllisk natur.

  Med stø sjåførhand blei me losa trygt gjennom dagen av Kjell Arne Roaldkvam, som til vanleg kjører skulebuss i Suldal. Han merka nesten ikkje forskjell… Bortsett frå større buss enn vanleg, og så «guidea» han oss langs for han velkjente vegstrekningar.

  Ferjeleiet Hebnes helsa oss med sol, som faktisk varte delvis, heilt til me nesten var i «trygghet» inne på Sjernarøytunet for ein herleg god gammaldags middag med sosekjøtt, fulgt av bærpudding og kaffi.
  Nils Trygve Hauge, vår lokale guide denne dagen (for øvrig eit funn) som blidt tok imot oss på Helgøy, tok fram trekkspelet sitt og fekk oss med i allsang. Gitaren trakterte han rett i forkant, då me fekk besøka den flotte gamle vesle kyrkja på Kyrkjøy frå 1600-talet. Der blei me og oppsummert på interessant historie. Bruer tok oss frå den eine øya til den andre; Helgøy, Nord-Talgje, Tjul, Kyrkjøy, Aubø og Bjergøy.

  Som seg hør og bør, «lada» me opp med kaffi og wienerbrød på første ferjestrekning, og avslutta med nok ein kaffikopp på heimveg, med godt følge av lefse, medbrakt frå den gamle handelsstaden til Signy Halsne på 92 år, som fortsatt håndterer både varer og kunder i sitt rette element på landhandelen sin i Aubøsund på Bjergøy. Butikken starta hu rett etter krigen, så då føler me oss unge alle samen. Men yngst var kanskje hu som tok oss imot med gammeldags disk, kor hu med sikker hånd tasta inn beløp frå allslags tiår på kassen. Eg kjøpte for eksempel deler til ei kjøttkvern for kr 7,50,-. Herligt, og ikkje minst; kjekt å ha!

  Med kjekk handel, bra ver, god mat og flotte saudabuar; dette var ein vellykka tur, kor dei aller fleste (sikkert alle) følte dei fekk noko kjekt utav dagen.
  I pøsande regnver blei me parkert framfor Sauda kyrkje utpå kveldinga. Godt ingen kunne sjå «gledestårene».

  Spøk til side. Kjekk dag og kjekke folk. Takk for laget!

  Referent for Diakoniutvalget og «ad hoc»-reiseledar
  Mari Austarheim

 21. Laurdag 3. august hadde me søskenbarntreff på Sjernarøytunet. Me var 35 personar i alt. Me var nesten tolv timar på plassen.
  Alle saman var uhyre godt nøgd med lokale, service, mat og ikkje minst pris.
  Ein stor takk til vertskapet Jorunn, Karsten og Rebecca!!
  Me anbefaler plassen til alle!!

  Liv Torunn Tumert

 22. Hallo Nils Trygve
  Det var ein kjempetur vi hadde igår med Suldal Billags buss og flink og kjekk sjåfør. Så hadde vi Mari Austerheim med som reiseledar. På Helgøy kom ein koseleg guide ombord i bussen og etter ei stund dukka den spesielle kyrkja opp på Kyrkjøy der vi fekk vita masse om den. Vi hadde ein betre middag i ein ombygd låve der Nils Trygve spela og vi stemte i. Bussen snirkla seg på smale vegar til butikken der Signy på 90 framleis stod på og selte lefser m.m så det blei ein del handelslekkasje av saudabuane. Arne H. fekk tilogmed tak i potetskrellar av den gamle typen til: var det kr.9,90?
  Vi hadde opphaldsver med litt solglytt innimellom og regnet kom akkurat då vi gjekk ombord i bussen. På heimturen ombord i ferja blei det servert kaffi og lefser innkjøpt på butikken. Takk for ein flott dag på øyane.

  Helsing
  oss frå Sauda Sokneråd (34 i talet)

 23. Hallo Nils Trygve

  Vi takker deg for en allatiders tur du hadde lagt opp for oss.
  Vi i reisekomien har fått mange telefoner med skrøyd fra medlemmene våre.De fleste av oss hadde ikke vert på Sjernarøyane, så det var en opplevelse.
  Ha en flott dag og lykke til videre med jobben.

  For Stavanger Revmatikerforening
  Gretha Voll Ask

 24. Vi møtte Nils Trygve Hauge – og fruen Else Norheim – ved Sjernarøy kirke, på Kyrkjøy. Vi ble guidet på vei opp til Eikåsen (119moh) hvor det ble arrangert EikåsenBavariaVerdensmesterskapIMelkespannkasting. I tillegg til presisjonskasting med hestesko. Turen gikk deretter blant kyr i utmark og endte opp ved Kyrkjøy grendahus. Her ble vi av Kyrkjøy Grendalag servert lapskaus til middag og kaffe med is til dessert.

  Vinnere ble kåret i alle klasser. Nils Trygve – musikkpedagog, toastmaster, kulturformidler og spillemann – fikk oss til å spille som et samstemt lag på elektrikker rør. Fascinerende.

  Etter drøs på Grendahuset ble vi hentet av Rødne buss og transportert til helgøysund og det var da klar for Hjemseilas. Finnøyfjorden var hvit av seil i frisk seilas på vei til sine faste havner.

 25. Hei!

  Tusen takk for guiding på Sjernarøyene sist lørdag! Det var en flott dag , kan tenke hvor vakkert det kan være i solskinn! Mye interessant å se og høre. Ekstra fin stund i den fine kirken! Dette ga mersmak!
  Ønsker deg en fin høst og igjen tusen takk!!
  Mvh

  Stavanger Revmatikerforening

 26. Stavanger Tingretts sommerseminar 2012 ble dette året lagt til Sjernarøy og vi kom 14. juni med båt til Eik, hvor Nils Trygve og Else møtte oss på kaien. Nils Trygve med sin torader satte øyeblikkelig stemningen. Else fulgte oss gamlevegen til Kirken, hvor Nils Trygve innviet oss i kirkens historie. Om altertavlen og krusifixet, døpefonten og offersteinen. Det var meget interessant og lærerikt.
  Else fulgte oss deretter rundt Lundarvågen med en flott innføring i natur, kultur, historie og særlig om Alfred Hauges liv og levned. Nils Trygve supplerte og det ble en minnerik tur frem til Handelsstedet Ramsvik hvor resten av dagen ble tilbrakt med lunch, faglige foredrag og middag før returen til Stavanger. Vi takker spesielt Else og Nils Trygve for den flotte opplevelsen de gav oss alle

  Helge Bjørnestad
  Sorenskriver

 27. Vil hermed gjerne senda ei lita helsing med takk for framifrå gaiding på vår tur til Sjernarøy. Du var med å sette ein ekstra spiss på ein ellers vellykka tur.
  Har fått mykje skryt frå alle som var med, ikkje minst for gaidinga!
  Takk og for god mat!
  Aksdal pensjonistforening

 28. Vi vil takke for en aldeles fantastisk dag på Sjernarøy 3.juni 2012 !
  Takk for flott guiding av Nils Trygve Hauge! Han bidro til at dagen ble helt spesiell! Kanskje litt for stor buss på så smale veier, men det gikk godt. Takket være en god sjåfør fra Sverre Haga. Kirkebesøket var ekstra interesant. En utrolig historie om den, fikk vi høre. Historien om altertavlen var rørende!
  Besøket på butikken til Signy vil ikke bli glemt, med bursdagskake for datteren som fylte 50 år. Lefsene vi fikk kjøpe,var veldig gode!
  Takker for en minnerik dag og kommer gjerne igjen en annen gang!

 29. Vi har hatt en kjempeflott dag på Sjernarøyane. Vi fikk en fin og lntressant kjøretur omkring på de naturfine øyene. Veiene var ikke av de beste, men med Egil bak rattet og Nils Trygve Hauge som guide, måtte det jo gå bra! God mat og hyggelig vertskap på Sjernartunet var også en fin opplevelse.
  Tusen takk for oss, vi kommer gjerne igjen.

  09.06.2012 Hilsen Gudrun og Magne (NYVENA)

 30. Takk for fin tur på Sjernarøyane 2.juni med Time Bygdekvinnelag.Flott natur,god mat og alle tiders omviser.Hels dei spreke damene i butikken!

 31. Takk NILS TRYGVE for den fine opplevelsen du ga oss i ALfred Hauges rike.Flott busstur gjennom alle øyene,med dramatisk møte med en kassebil som for utfor veien,men begge i bilen krøp uskadd ut.Fin innføring i livet for dere som bor på øyene og takk til din kone for alle detaljene om Alfred Hauges oppvekst.Takk til din gode måte å spre humør blant oss 43 pensjonister.Et herlig møte med den gamle butikkinnehaver og hennes vareutvalg.Vi satte også pris på den herlige lammemiddagen med dessert og kaffe før avreise med en ferje som ikke ville ta oss med.Men de som ikke kunne vente i to timer ble sendt avgårde med hurtigbåt.Takk igjen for en opplevelsrik tur.Vi kommer gjerne igjen.

 32. Hei Nils Trygve!

  Jeg vil takke for den flotte turen du førte oss rundt på Sjernarøy ifbm Bavariatreffet.

  Opplegget i kirken var særdeles godt, både med omvisningen, måten du knyttet oss sammen med alle de forgangne slektleddene som også hadde sett på det samme krusikfikset i kirken,
  musikken med både Alfred Hauge sin vise og den vakre Kyrien som du faktisk også fikk «menigheten» til å delta i.
  Ikke minst merket jeg meg den positive måten du kommuniserte med de yngre og barna på – skapte spenning og forventning – veldig, veldig bra!

  Turen rundt øya til gårdsbesøket, maten der, musikken du fikk oss til å delta i – og tilslutt melkespann-kastingen – Ja, jeg vil si både for min del, og på vegne av medlemmene:
  – et perfekt opplegg, og en tur som vi sent vil glemme!

  Håper vi treffes igjen,
  Hils fruen fra oss alle.

  Med vennlig hilsen
  Torbjørn Riber Askeland
  Bavariaklubben, Stavanger

 33. Var på sykkeltur i Sjernarøyane med Nils Trygve for noen uker siden. Han guida en gjeng på 16 personer som var med i følget. Vi hadde en fantastisk dag og endte opp i Sjernarøytunet med et herlig måltid,- lammelår. Dette kan anbefales på det varmeste

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *